Khóa học lập trình Python miễn phí. Đăng ký và Download Free

chiasepremium
chiasepremium 10/08/2021
Cập nhật: 2022/05/06 at 9:51 Chiều
Chia sẻ khóa học lập trình Python miễn phí
Chia sẻ khóa học lập trình Python miễn phí

Chia sẻ Khóa học lập trình Python miễn phí

Lập trình Python là gì?

Lập trình Python là gì
Lập trình Python

Lập trình Python là sử dụng ngôn ngữ lập trình Python để xây dựng website, xử lý dữ liệu, xây dựng thuật toán cho AI, machine learning, phát triển ứng dụng di động và trò chơi điện tử.

Python là một ngôn ngữ lập trình bậc cao được phát triển bởi Guido Van Rossum vào đầu những năm 1980. Và có bước “tiến hóa” đáng kể vào đầu những năm 2000 với sự ra đời của Python 2.0. Cũng như các ngôn ngữ khác C++, Java,.. Python cũng sử dụng mô hình ‘hướng đối tượng’ để xây dựng chương trình, vì thế Python trở thành một trong số các ngôn ngữ lập trình lý tưởng cho các dự án quy mô lớn.

Có thể nói rằng, Python là một ngôn ngữ lập trình tương đối dễ học, kết hợp tính linh hoạt và cú pháp đơn giản. Điều này làm cho Python trở thành một ngôn ngữ lập trình ngày càng trở nên phổ biến cho tất cả các dự án lớn và nhỏ.

Học lập trình Python để làm gì?

Học lập trình Python để làm gì?
Python gần như có thể làm được mọi thứ

Python cho phép bạn làm nhiều điều thú vị.

 • Bạn có muốn xây dựng một trang web với nhiều tính năng, Python có Django/Flask để hỗ trợ bạn.
 • Bạn có muốn xây dựng một ứng dụng dành cho máy tính để bàn, Python có pyQt/Tkinter.
 • Bạn có muốn dự đoán cổ phiếu trong vài ngày tới dựa trên dữ liệu của những năm trước, Python có thư viện scikit-learning sẵn sàng cho bạn làm điều đó.
 • Bạn có muốn chụp ảnh màn hình của 100 trang web mà không cần truy cập chúng theo cách thủ công, Python có sẵn thư viện Selenium để giúp bạn xử lý việc này mượt mà.
 • Các ứng dụng tiện ích được xây dựng từ Python có thể nói là vô tận.

Python có sẵn rất nhiều framework, thư viện để hỗ trợ bạn. Dưới đây mình sẽ liệt kê một số thư viện nổi tiếng của Python và ứng dụng của các thư viện này.

Xây dựng, phát triển web: Bạn có thể phát triển một trang web với các framework của Python như Django/Flask, chẳng hạn xây dựng web API với Flask.

lap-trinh-web-voi-python
Bạn có thể lập trình web với Python và Flask

Nói riêng về Flask, đây là một Python web frameworks. Flask khá dễ học, phù hợp với các bạn mới học về Python, có thể xây dựng một website hoàn chỉnh một cách nhanh chóng. Ngoài ra, Flash rất ổn định, vì thế thư viện này phù hợp với cả môi trường production lẫn môi trường development, đặc biệt phù hợp khi bạn cần xây dựng một microservice.

Ngoài ra, bạn cũng có thể sử dụng Python để tự động hóa một số thao tác trên trình duyệt (browser automation) như mở trình duyệt và đăng trạng thái Facebook bằng cách sử dụng thư viện Selenium.

Phát triển trò chơi – Lập trình game: Bạn có thể phát triển trò chơi Video bằng cách sử dụng mô-đun Pygame.

Lập trình game bằng Python
Lập trình game bằng Python

Thị giác máy tính (Computer Vision): Bạn có thể làm những điều thú vị như nhận diện khuôn mặt, nhận diện màu sắc bằng cách sử dụng thư viện Opencv của Python.

3-thu-vien-opencv-python
Computer Vision

Cào dữ liệu (Crawl data): Muốn lấy dữ liệu từ một trang web nhưng trang web đó không có API thì làm thế nào? Câu trả lời là với Python bạn có thể cào dữ liệu của bất kỳ trang web nào.

Bạn có thể cào dữ liệu (crawl data) bằng Python
Bạn có thể cào dữ liệu (crawl data) bằng Python

Hầu hết các trang web tổng hợp Tin tức, các trang web so sánh giá cả trong lĩnh vực thương mại điện tử đều ít nhiều sử dụng Python để cào dữ liệu. Các thư viện của Python cho mục đích này gồm: BeautifulSoup, Scrapy…

Máy học (Machine Learning):  Bạn có thể thực hiện những điều thú vị như dự đoán cổ phiếu, nhận dạng vân tay, phát hiện thư rác,… bằng Machine Learning. Python có các mô-đun như scikit-learning, Theano, Tensorflow để hỗ trợ mục đích này.

5-machine-learning-python
Mã nguồn Machine Learning chủ yếu được viết trên Python

Phát triển ứng dụng cho máy tính (GUI):  Để phát triển một ứng dụng cho máy tính để bàn, đa nền tảng (chẳng hạn, một ứng dụng vừa sử dụng được trên Windows, vừa sử dụng được trên MAC và sử dụng được cả trên Linux) bạn có thể sử dụng mô-đun Tkinter, PyQt.. có sẵn của Python.

6-lam-app-giao-dien-do-hoa-voi-python
Bạn có thể làm phần mềm ứng dụng có giao diện đồ hoạ với Python sử dụng trên các hệ điều hành phổ biến hiện nay.

Robotics: Raspberry Pi có thể được sử dụng như một bộ não của robot để thực hiện các hành động khác nhau. Và việc lập trình để Raspberry Pi hoạt động theo ý muốn của bạn có thể được thực hiện dễ dàng bằng Python.

Python là một ngôn ngữ được dùng nhiều trong lĩnh vực chế tạo người máy (robotics)
Python là một ngôn ngữ được dùng nhiều trong lĩnh vực chế tạo người máy (robotics)

Phân tích dữ liệu: Dữ liệu có thể được thu thập thông qua mạng xã hội, qua khảo sát, qua phiếu thăm dò ý kiến khách hàng, hoặc các hành động người dùng trên trang web,…

Python được dùng rất nhiều trong phân tích dữ liệu vì có các thư viện hỗ trợ mạnh như Numpy,Pandas..
Python được dùng rất nhiều trong phân tích dữ liệu vì có các thư viện hỗ trợ mạnh như Numpy, Pandas..

Mục đích của công việc này là thu thập, khai thác và xử lý để từ đó đưa ra nhận định, báo cáo về một vấn đề cụ thể cho một mục đích cụ thể. Mục đích phân tích dữ liệu chính là để giúp lãnh đạo công ty, doanh nghiệp, tổ chức nắm được tình hình thực tế, đưa ra quyết định đúng.

Từ một dữ liệu thô, lẫn lộn nhiều thông tin, bằng cách sử dụng Python (thư viện Pandas…) bạn có thể “làm sạch”, “thu gọn” để tìm ra dữ liệu quan trọng nhất. Hoặc sử dụng thư viện Matplotlib để trực quan hóa dữ liệu…

Đăng ký tham gia khóa học lập trình Python miễn phí

Có rất nhiều khóa học Python miễn phí trên Internet, chẳng hạn bạn có thể tìm thấy hàng nghìn hướng dẫn học Python đầy đủ trên Youtube hoặc ở nền tảng học trực tuyến khác.

Vấn đề thường gặp của nhiều người có thể là chọn khóa học nào phù hợp nhất với mình. Dưới đây mình chia sẻ danh sách một số khóa học Python miễn phí đến từ các ông lớn trong làng công nghệ Microsoft, Google… (Mình tin rằng các khóa học này sẽ bài bản và có nhiều kiến thức sát thực tế hơn).

Khóa học lập trình Python của Microsoft

Khoa-hoc-lap-trinh-Python-mien-phi-cua-microsoft
Khóa học lập trình Python của Microsoft

Link tham gia: https://docs.microsoft.com/en-us/learn/paths/python-first-steps/

 • Bạn có thể tìm thêm các nội dung khác theo đường dẫn: https://docs.microsoft.com/en-us/learn/browse/?terms=python

Khóa học này rất phù hợp với các bạn mới bắt đầu học về Python. Khóa học này giúp bạn hiểu cú pháp cơ bản của Python và các quy trìnhcần thiết để xây dựng các ứng dụng đơn giản bằng Python.

Khi bạn hoàn thành lộ trình học tập này, bạn sẽ có một nền tảng vững chắc để xây dựng các Lộ trình học Python tiếp theo.

Khóa học lập trình Python miễn phí trên Tutorialspoint

khoa-hoc-lap-trinh-python-mien-phi-tren-tutorialspoint
Học lập trình Python miễn phí trên Tutorialspoint

Link khóa học: https://www.tutorialspoint.com/python/index.htm

Đây là một trang web hướng dẫn bạn học Python rất chi tiết và cụ thể, từ cơ bản đến chuyên sâu và hoàn toàn miễn phí. Nội dung được sắp xếp khoa học, bao gồm video hướng dẫn, kèm tài liệu học Python. Ngoài ra, sau khi mỗi một học phần bạn sẽ được kiểm tra bằng một bài test viết code để kiểm tra khả năng hiểu và vận dụng của bạn.

Khóa học Python từ Google

googles-python-class
Google’s Python Class

Link khóa học: https://developers.google.com/edu/python

Khóa học bao gồm các tài liệu Python, video bài giảng và rất nhiều bài tập thực hành viết mã Python. Khóa học này do Nick Parlante làm việc trong nhóm engEDU tại Google biên soạn.

Khóa học Python miễn phí của Python Programming

Học Python miễn phí trên Python Programming
Học Python miễn phí trên Python Programming

Link khóa học: https://pythonprogramming.net/beginner-python-programming-tutorials/

Mặc dù giao diện trang web này không thực sự dễ dùng nhưng khóa học Python ở đây lại khá là chất lượng. Ngoài việc cung cấp đầy đủ nội dung về học lập trình Python, người học còn có thể tạo tài khoản để theo dõi tiến trình học tập và đánh giá kết quả học tập của mình.

Learn Python: Full Course for Beginners – freeCodeCamp

Bạn có thể xem nội dung khóa học này trên kênh Youtube theo đường dẫn: https://www.youtube.com/watch?v=rfscVS0vtbw

Introduction To Python Programming

Khóa học Giới thiệu về Python trên Udemy có rất nhiều người theo học.
Khóa học Giới thiệu về Python trên Udemy có rất nhiều người theo học.

Khóa học này có trên 50k học viên theo học và được đánh giá cao trên Udemy. Bạn có thể tham gia khóa học này miễn phí bất kỳ lúc nào: https://www.udemy.com/course/pythonforbeginnersintro/

Ngoài ra còn có rất nhiều khóa học Python chất lượng trên các nền tảng đào tạo trực tuyến như Udemy, Coursera, edX, Codecademy….

Cách học lập trình Python hiệu quả

Một trong những điều mình cảm thấy chán nản khi đọc tài liệu Python là hầu hết các tài liệu học tập này đều khá chung chung, đều muốn mình dành thời gian vài ba tháng để học thuộc lòng cú pháp Python trước khi nghĩ về việc làm những gì mình quan tâm. Bạn có thấy rằng dể dành vài tháng để học thuộc lòng cú pháp là rất lãng phí không?

Trong khi những gì bạn thực sự muốn làm là phân tích dữ liệu, xây dựng trang web hoặc lập trình cho một thiết bị tự động như Raspberry Pi.

Dưới đây là một số mẹo để giúp bạn học Python hiệu quả (các mẹo này cũng có thể áp dụng cho các ngôn ngữ lập trình khác).

 • Luyện tập viết code hàng ngày: Trí nhớ đóng một vai trò quan trọng trong lập trình. Thường xuyên luyện tập viết code, cũng chính là một thao tác ghi nhớ cú pháp cơ bản rành mạch và rõ ràng, thực sự giúp bạn hiểu rõ hơn các cấu trúc của ngôn ngữ lập trình.

Có thể bạn không tin, nhưng đoạn mã nào khó hiểu bạn cứ gõ, lặp lại nhiều lần…rồi sẽ đến lúc bạn tự hiểu được. Mặc dù ban đầu có vẻ khó khăn nhưng bạn hãy cố gắng dành 25 phút mỗi ngày để luyện tập nhé.

Có một thời gian mình sử dụng ứng dụng Sololearn để học cú pháp. Ứng dụng này có khả năng tính năng lưu các bài học để học offline và có môi trường biên dịch trực tuyến để bạn có thể hoàn toàn học cú pháp Python trên di động hoặc tablet. Tuy nhiên, phần giải thích ý nghĩa thì khá ngắn gọn.

 • Học và Thực hành: Cho dù bạn đang tìm hiểu về cấu trúc dữ liệu Python cơ bản (chuỗi, danh sách,..) lần đầu tiên hoặc bạn đang gỡ lỗi một ứng dụng, thì một chương trình tương tác kiểu như Python shell sẽ là một trong những công cụ học tập tốt nhất của bạn. Bạn có thể nhìn thấy ngay kết quả của các dòng mã lệnh.
 • Bắt tay làm một dự án nhỏ hoàn thiện: Đối với người mới bắt đầu, hoàn thành nhiều bài tập nhỏ sẽ thực sự giúp bạn trở nên tự tin hơn với Python, cũng như nhớ cú pháp lâu hơn. Khi bạn đã nắm chắc cấu trúc dữ liệu cơ bản (strings, lists, sets, dictionaries), hiểu về lập trình hướng đối tượng và biết cách xây dựng các class, thì bạn nên bắt tay ngay vào việc xây dựng 1 sản phẩm hoàn thiện cho riêng mình.

Sản phẩm bạn xây dựng thực sự không quan trọng bằng cách bạn xây dựng nó. Chính hành trình xây dựng một sản phẩm hoàn thiện với Python sẽ dạy bạn rất nhiều.

Hầu hết việc học của bạn sẽ đến từ việc sử dụng Python để xây dựng một thứ gì đó. Những vấn đề bạn phải giải quyết để hoàn thiện sản phẩm là cách thực hành tốt nhất và có thể làm đẹp hồ sơ phỏng vấn của bạn. Có rất nhiều ý tưởng xây dựng một sản phẩm Python cho người mới bắt đầu mà bạn có thể tìm thấy trên mạng, chẳng hạn: Viết một trò chơi hoặc Xây dựng ứng dụng máy tính đơn giản hoặc Mô phỏng cuộn xúc xắc

 • Tham gia đóng ghóp mã nguồn mở: Trong mô hình mã nguồn mở, mã nguồn phần mềm được cung cấp công khai và bất kỳ ai cũng có thể cộng tác. Có rất nhiều thư viện Python là các dự án mã nguồn mở. Ngoài ra, nhiều công ty cũng đã và đang có các dự án mã nguồn mở. Điều này có nghĩa là, bạn có thể liên hệ để làm việc với các kỹ sư trong các công ty này về việc đóng công sức của mình trong việc xây dựng mã nguồn mở – một cách để bạn vận dụng hiểu biết của mình về Python vào trong thực tế.
 • Nghỉ ngơi: Khi bạn đang học, điều quan trọng là nên dành thời gian ngẫm nghỉ và nghỉ ngơi để tiếp thu các khái niệm nơi.

Bạn có thể tham khảo cách mình thường dùng: làm việc trong 35-55 phút, nghỉ giải lao một chút và sau đó lặp lại quá trình. Mình thấy rằng nghỉ giải lao là rất quan trọng để có một buổi học tập hiệu quả, đặc biệt là khi bạn đang tiếp thu nhiều thông tin mới.

Hơn nữa, việc nghỉ giải lao giữa chừng cũng giúp ích mình rất nhiều khi đang gỡ lỗi (tìm mãi không ra bug). Nếu bạn gặp lỗi và không thể tìm ra được điều gì đang xảy ra, hãy nghỉ ngơi. Bước ra khỏi máy tính của bạn và đi dạo.

Sách học lập trình Python cơ bản

 • Python Programming and Computer Science: Cuốn sách này hoàn toàn phù hợp nếu bạn đang bắt đầu sử dụng Python dưới góc độ là một người mới tìm hiểu về khoa học máy tính. Cuốn sách này giới thiệu các khái niệm cơ bản về Python và đồng thời giúp bạn tìm hiểu các khái niệm về khoa học máy tính.
 • Python Crash Course & Project-Based Introduction to Programming: Hầu hết những người mới bắt đầu học Python là vì quan tâm đến những gì mà ngôn ngữ này có thể giúp họ đạt được. Cuốn sách này cung cấp đầy đủ và chính xác về khả năng ứng dụng của Python vào thực tế.

Cuốn sách này giúp bạn học các khái niệm Python ở hai cấp độ. Đầu tiên, giúp bạn tìm hiểu các thư viện hữu ích của Python, yêu cầu cần có để sử dụng các thư viện này và những điều cơ bản mà bạn cần biết để áp dụng thư viện Python.

Phần thứ hai của cuốn sách giúp bạn tham gia vào các dự án thực tế để bắt đầu những gì bạn đã học trong phần đầu tiên và phát triển các ứng dụng Python của bạn. Đây là cuốn sách phải có (must-have), sẽ tiết kiệm rất nhiều thời gian của bạn, giúp bạn trả lời chính xác cho câu hỏi: tôi nên sử dụng thư viện nào của Python để xử lý yêu cầu của công việc này

 • Programming Python: Object-Oriented Programming: Đây là một trong số rất ít cuốn sách giúp bạn hiểu rõ lập trình hướng đối tượng với Python, điều mà hiện nay rất ít khóa học online hướng dẫn bạn chi tiết . Hơn nữa, cuốn sách này còn giúp bạn hiểu sự phức tạp khi xử lý hướng đối tượng trong Python cùng các ví dụ cụ thể. Cuốn sách cũng đưa ra các gợi ý ứng dụng với Python, chẳng hạn bạn có thể chọn lập trình GUI, lập trình Internet, mạng, lập trình hệ thống,.. với Python.
 • Grokking Algorithms: Học Python qua hình ảnh. Cuốn sách này giúp bạn học Python một cách đầy thú vị. Nói cách khác, đây là cuốn sách “học mà chơi” với Python, bạn hiểu các khái niệm về Python, cú pháp thông qua một cách diễn giải sinh động.
 • Ngoài các cuốn sách được giới thiệu ở trên bạn có thể tham khảo thêm các cuốn sách sau như “Head-First Python” của Paul Barry, “Learn Python the Hard Way” bởi Zed A. Shaw hay “Learning with Python” của Allen Downey, Jeff Elkner, và Chris Meyers,…
  Đây có lẽ là những cuốn sách về Python hay nhất hiện nay.
  Đây có lẽ là những cuốn sách về Python hay nhất hiện nay.

Download khóa học Python

Có khá nhiều nguồn cung cấp các khóa học lập trình Python miễn phí và cả trả phí mà bạn có thể tham gia học trực tuyến hoặc download sử dụng. Cá nhân mình cho rằng nếu có thể học trực tiếp các khóa học này online thì tốt hơn là tải về rồi học.

Một số khóa học Python trả phí được người dùng download và chia sẻ khá nhiều trên Internet, tuy nhiên, các khóa học chia sẻ dưới dạng link download thường sẽ không được cập nhật hoặc thiếu file phụ đề.

Danh sách một số khóa học Python hay được chia sẻ nhiều (các bạn có thể Google nếu cần link tải nhé).

Complete Python Bootcamp 2021: khóa học lý tưởng cho bất kỳ ai muốn tìm hiểu các nguyên tắc lập trình cơ bản với  Python. Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/complete-python-bootcamp/

The Python Mega Course: Real World Applications: Nếu bạn đã có kiến thức cơ bản về Python và muốn xây dựng một dự án cho riêng mình thì khóa học này rất phù hợp với bạn. Các dự án được giới thiệu trong khóa này gồm xây dựng ứng dụng dành cho máy tính dựa trên bộ công cụ Tkinter để tạo GUI và SQLite  lưu trữ hồ sơ.

Ngoài ra còn có một dự án về Thị giác máy tính khá tuyệt vời sử dụng thư viện OpenCV để nhận dạng chuyển động qua webcam. Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/the-python-mega-course/

Complete Python Masterclass: Với độ dài lên đến hơn 60 giờ, đây là khóa học đồ sộ nhất về Python trên Udemy. Tuy nhiên, khóa học này hầu như tập trung huớng dẫn bạn sử dụng Python để xây dựng các ứng dụng cho máy tính.

Số lượng các Mô-đun của khóa học này liên tục được mở rộng theo từng đợt cập nhật nội dung. Link đăng ký:  https://www.udemy.com/course/python-the-complete-python-developer-course/

Machine Learning, Data Science with Python – Hands on: Đúng như tên gọi khóa học này dành cho các bạn đang có ý định sử dụng Python để xây dụng thuật toán cho máy học và xử lý dữ liệu. Để hoàn thành khóa học, bạn sẽ cần có kiến ​​thức về toán học vì khóa học này bao gồm các khái niệm như phân tích xác suất và hồi quy.

Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/data-science-and-machine-learning-with-python-hands-on/

Python + Django Full Stack Web Developer Bootcamp 2021: Khóa học này giúp bạ phát triển các ứng dụng web động bằng Python sử dụng Django.

Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/python-and-django-full-stack-web-developer-bootcamp/

The Data Science MicroDegree: Python for Data Analysis & Visualization: Link đăng ký: https://www.skillshare.com/classes/The-Data-Science-MicroDegree-Introduction-To-Python-Data-Analysis-Visualization/1740869990

Sách: Learn Python Hard Way: https://www.amazon.com/Learn-Python-Hard-Way-Introduction/dp/0321884914/


Chia sẻ link tải một số khóa học Python hay.

➤  Chia sẻ link tải khóa học: “100 Days of Code – Complete Python Bootcamp 2021. Build 100 projects in 100 days to master Python. You’ll learn how to make websites, games, and apps, as well as scraping and data science.”

Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/100-days-of-code/

Link tải chia sẻ trong Group.

➤ Chia sẻ link download trọn bộ khóa học Python – Full Course “Complete Python Bootcamp 2021

Link đăng ký: https://www.udemy.com/course/complete-python-bootcamp/

Nội dung khóa học:

 1. Learn both Python 2 and Python 3 to become a professional Python user
 2. Make games like Tic Tac Toe and Blackjack with Python!
 3. Learn how to use advanced Python features like the collections module and timestamps!
 4. Learn how to use classes with Object Oriented Programming!
 5. Learn how to use the Jupyter Notebook as well as how to create.py files.
 6. Learn how to design graphical user interfaces…

Link tải: OneDrive được chia sẻ trong Group.

Link tải chia sẻ trong Group. Thời gian chia sẻ đến 15/8/2021

➤ Chia sẻ link download trọn bộ khóa học “20 Data Science + Machine Learning Projects“.

Link đăng ký trả phí: https://www.udemy.com/course/build-data-science-machine-learning-projects-with-deployment/

Link download: OneDrive được chia sẻ trong Group.

Thời gian chia sẻ: 15/8/2021

➤ Download full courses “Data Science MicroDegree: Python, Data Analysis & Visualization

Link đăng ký trả phí: https://www.skillshare.com/classes/The-Data-Science-MicroDegree-Introduction-To-Python-Data-Analysis-Visualization/1740869990

Giới thiệu khóa học: This comprehensive course will teach you how to use Python to analyze data and create stunning visualizations. This course is designed for both beginners and experienced developers who want to learn Data Science!According to Indeed, the average salary of a data scientist in the United States is over $120,000! Data Science allows you to solve some of the world’s most challenging problems!This course is designed for all skill levels, so even if you have no programming or statistical background, you will succeed! I’m looking forward to class.

➤  Download toàn bộ chương trình đào tạo Data Science [All Courses] của Udacity (>50GB), gồm toàn bộ video + phụ đề. 

Udacity - Data Science [All Courses]
Download Data Science – Udacity [Full Courses].
Link download: chia sẻ trong Group Facebook.

Cập nhật tháng 9/2021: Vì lý do bản quyền các link tải khóa học trên đã bị xóa.

Đăng ký khóa học lập trình Python miễn phí và sử dụng vĩnh viễn

Có khá nhiều nền tảng cung cấp khóa học Python online miễn phí hoặc trả phí, chẳng hạn: Udemy, edX, Coursera, Codecademy, DataCamp, Packt, O’Reilly, Wiley,..

Dưới phần bình luận của bài viết này mình có cập nhật chia sẻ link đăng ký miễn phí (thông qua mã giảm giá 100% OFF) các khóa học lập trình Python hay trên nền tảng Udemy.

Udemy có rất nhiều khóa học Python hay và cập nhật nội dung đào tạo sát thực tế. Các khóa học được chia sẻ thì hầu như mình đã học hoặc đã tìm hiểu kỹ trước khi giới thiệu đến các bạn.

Ngoài Udemy, có 2 kênh đào tạo Python rất chất lượng khác là DataCampCodecademy,… mà mình có review chi tiết trên blog, mời bạn tham khảo nhé.


Cập nhật 20/10/2021: Đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn 02 khóa học Python sau:

 1. Python Demonstrations For Practice Course | This course is a depth introduction to fundamental python programming concepts by demonstrations in Python programming” Source: Udemy.com
 2. 250+ Exercises – Data Science Bootcamp in Python. Improve your Python programming skills and solve over 250 data science exercises!” Source: Udemy.com
python-1
Đăng ký khóa học Python (Udemy) miễn phí

Link đăng ký miễn phí (giảm giá 100%) có hiệu lực trong hai ngày 20-21/10/2021:

 1. https://www.udemy.com/course/250-exercises-data-science-bootcamp-in-python/?couponCode=LASTCHANCE
 2. https://www.udemy.com/course/python-for-beginners-demonstration-course/?couponCode=DISCUDEMY2.COM

Cập nhật 28/10/2021:

Đăng ký miễn phí các khóa học Python sau:

➤  “Ultimate Python Bootcamp For Data Science & Machine Learning. Learn How To Code Python For Data Science, ML & Data Analysis, With 100+ Exercises and 4 Real Life Projects !” (Udemy.com)

Link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn: https://www.udemy.com/course/data-analysis-with-pandas-a-complete-tutorial/?couponCode=LEARNWELL21

➤  “Master Python With NumPy For Data Science & Machine Learning. From Beginner To Advanced” (source: Udemy.com)

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/numpy-for-data-science-and-machine-learning/?couponCode=LEARNWELL21

➤ “Python And Django Framework For Beginners Complete Course. Beginner to Expert Python” (source: Udemy.com)python-6

Link đăng ký free: https://www.udemy.com/course/python-and-django-for-beginners/?couponCode=D0CDCBD49AC7F6D15E98


Cập nhật 29/10/2021:

Learn to Code in Python 3 Programming beginner to advanced
Chia sẻ link đăng ký khóa học Python miễn phí.

Link đăng ký miễn phí trong ngày 29-30/10/2021: https://www.udemy.com/course/learn-python-programming-a-step-by-step-course-to-beginners/?couponCode=PYTHON_FREE_OCT_3

Facebook Chat Bot in Python from Scratch
Chia sẻ khóa học Facebook Chat Bot in Python

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/facebook-chat-bot-in-python/?couponCode=3437633054C4A006039D


Cập nhật 30/10/2021:

“Python and Machine Learning in Financial Analysis. Using Python and machine learning in financial analysis with step-by-step coding (with all codes)”Source: Udemy.com

Python and Machine Learning in Financial Analysis
Python and Machine Learning in Financial Analysis

 


Chia sẻ link đăng ký khóa học lập trình python free, cập nhật 04/11/2021

 • “The Python Programming Comprehensive Bootcamp
  Become A Certified Python Developer, Learn and Practice Python Programming 3.9 and Boost your Dev career in short time!” (source: Udemy.com)
0411-The Python Programming Comprehensive Bootcamp
The Python Programming Comprehensive Bootcamp

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/the-python-programming-v39-comprehensive-bootcamp/?couponCode=AD3253F44116E3066008

 • The Python Programming A-Z Definitive Diploma in 2021
  The Hands-On Guide to Master Modern Python and Data, to Advance your Dev and Data Career in no time!” (source: Udemy.com)
0411-2-The Python Programming A-Z Definitive Diploma in 2021
The Python Programming A-Z Definitive Diploma

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/the-ultimate-python-programming-a-z-masterclass/?couponCode=F080E31991DA49C96121

 • “Intermediate Python Immersive Training | Boost your career
  Develop your Python programming skills and Master next-level Python features” (source: Udemy.com)
0411-3-Intermediate Python Immersive Training
Intermediate Python Immersive Training

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/the-intermediate-python-training-boost-your-python-skills/?couponCode=6B7B5151BCA3497C1A3D

 • The Python Developer Essentials 2021 Immersive Bootcamp
  Learn the skills you need to become a Professional and Certified Python Developer with this Complete Training Course (source: Udemy.com)
04-11-4-The Python Developer Essentials 2021
The Python Developer Essentials

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/new-python-programming-the-complete-guide-2021-edition/?couponCode=264BFED34CA93C818172


Cập nhật 20/11/2021: Chia sẻ link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn 04 khóa học lập trình python online (áp dụng cho 1000 người đăng ký đầu tiên).

Practice Python: Building Projects with Python Programming
Learn to apply Python and build many Python Programs using powerful libraries and tools. Build More than 12 Apps (Source: Udemy.com)

Practice Python: Building Projects with Python Programming (Source: Udemy.com)
Practice Python: Building Projects with Python Programming (Source: Udemy.com)

Advanced Foundations of Python Programming | 2021 Training
Digging Into The Advanced Foundations of Python Programming – Become An Advanced Python Developer – Hands-On Training (Source: Udemy.com)

Advanced Foundations of Python Programming
Advanced Foundations of Python Programming

Learn to Code in Python 3: Programming beginner to advanced
Python3 programming made easy with exercises, challenges and lots of real life examples. Learn to code today! (Source: Udemy.com)

Learn to Code in Python 3
Learn to Code in Python 3

Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp
Learn and build your Python Programming skills from the ground up in addition to Python Data Science libraries and tools (Source: Udemy.com)

Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp
Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp

Cập nhật 26/12/2021: Chia sẻ link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn khóa học sau.

Machine Learning Real World Case Studies | Hands-on Python | Build 3 Real World Practical Projects and Go from Zero to Hero in Machine Learning by following Entire Life-cycle of ML” (Source: Udemy.com)

Link đăng ký miễn phí (trong 24h): https://www.udemy.com/course/applied-machine-learning-real-world-projects-using-python/?couponCode=BLACK_FRIDAY_SALES.

Cập nhật 04.01.2022:

Chia sẻ link đăng ký miễn phí khóa học:

Machine Learning & Deep Learning in Python & R – Covers Regression, Decision Trees, SVM, Neural Networks, CNN, Time Series Forecasting and more using both Python & R” (Source: Udemy.com)

Khóa này có tổng thời gian hướng dẫn đào tạo là 35 giờ (số giờ đào tạo khá lớn so với thời gian đào tạo trung bình của một khóa học thường là 3-5 giờ), được đánh giá cao trên Udemy.

Machine Learning & Deep Learning in Python & R
Machine Learning & Deep Learning in Python & R

Cập nhật 03/02/2022:

Chia sẻ link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn 07 khóa học lập trình Python hay.

Thời gian miễn phí: 24h.

Số lượng miễn phí: áp dụng cho 1000 người đăng ký đầu tiên (kể từ thời điểm mình đăng bài viết này trên blog và trên Fan Page ChiasePremium):

(The following course information is cited from Udemy.com for reference purposes only, source: Udemy.com).

Danh sách khóa học và link đăng ký miễn phí (lifetime)

1. Advanced Foundations of Python Programming | 2022 Training
Digging Into The Advanced Foundations of Python Programming – Become An Advanced Python Developer – Hands-On Training (source: Udemy)

Advanced Foundations of Python Programming | 2022 Training
Advanced Foundations of Python Programming | 2022 Training

“What you’ll learn

 • Advanced Collections: Named Tuples, Default Dictionary, Counters, Ordered Dictionary, Queues and Deques
 • Advanced Functions: Zipping, Unzipping, Evaluating expressions, Memory view, Mapping objects with lambda, Enumerating objects and Executing Python expressions
 • The *args and **kwargs to pass variable number of args
 • Iterators and Iterables in Python: Iterate over sequences using different techniques and tricks.
 • Building Iterators using FP and OOP
 • Generator functions with many yield statements and Generator expressions
 • Metaclass: Built-in metaclasses and building custom metaclass
 • Decorators: Functional Programming, Regular way to decorate a function, and the best way using @
 • Comprehensions: List comprehension, Dict comprehension, Set comprehension and Tuple comprehension
 • Building Logger to indicate the problems
 • Creating custom Calendar with different ways” (source: Udemy)

Link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn:
https://www.udemy.com/course/advanced-foundations-of-python-programming-complete-training/?couponCode=EB61CCFB20A290E83A92

2. Practice Python: Building Projects with Python Programming
Learn to apply Python and build many Python Programs using powerful libraries and tools. Build More than 12 Apps

Practice Python Building Projects with Python Programming
Practice Python Building Projects with Python Programming

What you’ll learn:

 • Three Automatic Translation Programs with three Different libraries and tools.
 • Building and Managing different types of data files such as CSV files, pickle files and JSON files using Python
 • How to work and manage PDF files using python programming language libraries.
 • Using object-oriented basics to store the details for many employees.
 • Building a real digital clock using python programming language and libraries to code that digital clock from the Ground Up
 • Creating a game for guessing a number from random numbers depending on three levels we are going to set
 • Creating a music loader using the PyGame library
 • Creating a full Music and audio player using python programming language with the two libraries: PyGame and Tkinter
 • Building a real Video player using python programming language
 • Building a database based on a CSV file we have

https://www.udemy.com/course/applied-python-tiny-python-projects-fast-effective-course/?couponCode=1451EFFB32295A5BE1F9

3. Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp | Learn and build your Python Programming.

Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp
Data Science: Python for Data Analysis 2022 Full Bootcamp

What you’ll learn:

 • Code with Python Programming Language
 • Python Functional Programming
 • Structure Data using collection containers
 • Object-Oriented Design
 • Advanced Python Foundations
 • Handling Data with Python Libraries
 • Numerical Python
 • Extracting and Analyzing data from different resources
 • Data Analysis with Pandas
 • Data Visualization using matplotlib
 • Advanced Visualization with Seaborn
 • Build Python solutions for data science
 • Get Instructor QA Support and help

https://www.udemy.com/course/mastering-python-data-handling-analysis-and-visualization/?couponCode=F93F84A7C144F44D22DB

4. The Python Developer Essentials 2022 Immersive Bootcamp
Learn the skills you need to become a Professional and Certified Python Developer with this Complete Training Course.

The Python Developer Essentials 2022 Immersive Bootcamp
The Python Developer Essentials 2022 Immersive Bootcamp

What you’ll learn:

 • How to Program with Python and write a clean code
 • The core Python concepts needed to become A Dev Professional
 • Understand of how Python works behind the scenes
 • Variables, Representing Data Types, and using Math
 • Syntax and Recognize Code Blocks
 • Understanding and Analyzing Errors
 • Built-In Functions and Methods
 • User-Defined and Anonymous Functions
 • Structure all Data with Built-In Data Structures
 • Flows Control for Programs
 • Object-Oriented Programming
 • Different types of Modules
 • Handle Files using Python 3.9.2
 • Get the Instructor QA support (source: Udemy)

https://www.udemy.com/course/new-python-programming-the-complete-guide-2021-edition/?couponCode=D4F2876E568FDF770306

5. The Python Programming A-Z Definitive Diploma in 2022
The Hands-On Guide to Master Modern Python and Data, to Advance your Dev and Data Career in no time!

The Python Programming A-Z Definitive Diploma in 2022
The Python Programming A-Z Definitive Diploma in 2022

What you’ll learn:

 • Basic and Advanced Python concepts to become a Rockstar Python Developer
 • Python tools, keywords, best Practicing, high level descriptions
 • All bout Variables, Data Types, Literals, Techniques, Importing and Formatting.
 • Hands-on different types of Operations, Decision Making and Repetitive execution for sequences
  Designing Data Structures
 • The Design of Functional Programs
 • Object-oriented design Principles
 • Files Handling, Modules and its Operations
 • Scientific computing for Data with NumPy
 • Data Visualization with Matplotlib and pyplot
 • Using Databases with Python (source: Udemy)

https://www.udemy.com/course/the-ultimate-python-programming-a-z-masterclass/?couponCode=AF41C7B5AB9CE5316CC4

6. The Python Programming Comprehensive Bootcamp
Become A Certified Python Developer, Learn and Practice Python Programming 3.9 and Boost your Dev career in short time!

The Python Programming Comprehensive Bootcamp
The Python Programming Comprehensive Bootcamp

What you’ll learn:

 • Master the core Python skills needed to apply for python developer positions.
 • Master industry best practices in Python software development from a professional software engineers.
 • Go from a total beginner to an advanced python developer.
 • A true understanding of how Python works behind the scenes.
 • How to think in python like a python expert.
 • Variables, Representing Data Types, and using Computational Power
 • Data Structure for data organization, management and storage formatting
 • Practical Flow control and Iterable aspects
 • Building software by composing pure functions process
 • Object-Oriented Programming model to organize software design
 • Application containers and Handling all files
 • Playing with Exception events and analyzing Errors
 • Lightweight data-interchange format for humans
 • Essentials to build Python programs from scratch.
 • Get friendly and fast support in the Bootcamp Q&A.

https://www.udemy.com/course/the-python-programming-v39-comprehensive-bootcamp/?couponCode=119FEE0AA5E1C003B556

7. Python Programming Beyond The Basics & Intermediate Training
Learn, Think and Hands-on Python Intermediate concepts and Boost your Python Development Career in short time!

Python Programming Beyond The Basics & Intermediate Training
Python Programming Beyond The Basics & Intermediate Training

What you’ll learn:

 • Using and Building Iterators
 • Block of statements Scopes
 • Formatting strings
 • Using and Building Generators
 • Hands-On Regular Expressions
 • Collections and Containers with functions
 • Creating, installing and using Packages
 • Mathematics and Statistics based on SL with function
 • Working with Decorators and solving Problem
 • A true understanding of how Intermediate Python topics work behind the scenes.
 • Get professional, friendly and fast support in the course Q&A for any kind of problems during this course.

https://www.udemy.com/course/python-programming-beyond-the-basics-intermediate-training/?couponCode=783F2B3200911D9404BD

Cập nhật 20/2/2022:

“Data Analytics Real-World Projects in Python
Build a Portfolio of 5 Data Analysis Projects with Plotly,Folium,TextBlob,Geopy & Many more & get a job of Data Analyst.(Source: Udemy)

Data Analytics Real-World Projects in Python
Data Analytics Real-World Projects in Python

7 hours on-demand video
6 articles
1 downloadable resource
Full lifetime access

✅ “What you’ll learn
– [ ] Get a job as a data Analyst on an average $156,000 after showcase these Projects on your Resume
– [ ] By the end of this course you will understand the inner workings of the data analytics pipeline -joining,manipulating,filtering, extracting data ,Analysing Data
– [ ] Learn how to work with various data within python, including: Excel Data,Geographical data,Text Data and Time Series Data Data
– [ ] Be able to create in depth analyses with Pie charts, Bubble charts, Wordcloud and even geographical maps.
– [ ] you will expertise in Pandas ,Seaborn, Matplotlib ,Plotly ,Folium, Geopy, Wordcloud and many other..
– [ ] Solve any problem in your business, job or in real-time with powerful data analysis libraries” (Source: Udemy)

✅ “Who this course is for:
– [ ] Everyone who want to step into Data Science/Data Analytics.
– [ ] Anyone interested about the rapidly expanding world of data Analytics/Data Science
– [ ] Everyone who want to switch Data Projects from Excel to Python (e.g. in Research/Science)
– [ ] Data Scientists who want to improve their Data Handling/Manipulation/Analysis skills.
– [ ] Data analysts and business analysts
– [ ] Excel users looking to learn a more powerful software for data analysis” (Source: Udemy)

✅ Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/data-analytics-projects-python/?couponCode=VALENTINE_SALES

Cập nhật 27/3/2022:

Python for beginners – Learn all the basics of python | Learn how to program in python- python functions-python basic apps – python tips and tricks – Other Python features (source: Udemy.com)

Python for beginners - Learn all the basics of python
Python for beginners – Learn all the basics of python

5 hours on-demand video
9 downloadable resources
Full lifetime access
Access on mobile and TV
Certificate of completion

Nội dung chính

 

✅ What you'll learn
- [ ] Learn how to use Python 3 the right way
- [ ] Understand complex functions in python
- [ ] Be able to use python on a daily basis
- [ ] Create your own basic programs with python (source: Udemy.com)

✅ Description
"Programming can sometimes be very hard to learn especially if you have no experience in this field. But, this course have everything that you need to be able to start your programming career or improve your programming skills by learning all the basis of python. If you :

- Are in school and want to learn how to program in python
- Need to learn this programming language for work
- Want to start a personal project that requires you to have programming knowledge
- simply want to learn a new skill

Then you will love this course. Not only you will have by the end of the course a very solid base of this programming language but you will also be able create small and simple application right after the course.

The structure of the course

The way the course is made is really done to help you learn all the basics of this programming language. From installing your text editor to writing your first lines of code to create your small apps everything is structured to help you achieve your goal of learning how to program in python. This course is also teach many python functions and formulas and give a complete understanding of those. The goal is really to help you have a complete understanding of this programming language. Indeed, the hardest part is not to learn the language but to think like a programmer and this is exactly what this course is going to teach you.

Also, this course has been built on a concept of learning by practice. In other words, in each class you will learn the theory about every concept and then you will have a lot of practice to help you reach your full potential and give you a better understanding of the topic. This way, by practicing you will be able to write lines of code by yourself and understand the logic behind each command that you write down.

For who is this course designed

There are many python courses out there, but this one is different. Indeed, this python course will teach you by example all the basics of this programming language. Also, since this course is an introduction it can be great for people who have never worked with python before. Indeed, even if you never programmed in your life this course will give you a solid basis about how to properly work with python. The goal of this course is teaching you how to think like a programmer and create small and basics python projects.

Why should I take this course

If you want to learn programming then you should definitely take the course. Not only you will have created a lot of small apps by the end of it you will also have a very good knowledge of different python concepts. Also you will understand the logic behind this programming language as well as many of it's functions.

There is no risk involved in taking this course

This course comes with a 100% satisfaction guarantee, this means that if your are not happy with what you have learned, you have 30 days ​to get a complete refund with no questions asked. Also, if there is any concept that you find complicated or you are just not able to understand, you can directly contact me and it will be my pleasure to support you in your learning."

(Source: Udemy.com)

Link đăng ký miễn phí (27/3/2022, 1000 slots):

https://www.udemy.com/course/python-for-beginners-learn/?couponCode=AE2E370A923E5517406A


cập nhật 30/3/2022

Python Learn by Python Projects & Python Quizzes in 2022

Python full Course Python Quizzes, Python Projects in Games,Data Analysis & Python Scripting for all Python 3 Developers.

Python Learn by Python Projects & Python Quizzes in 2022
Python Learn by Python Projects & Python Quizzes in 2022

10 hours on-demand video
71 articles
78 downloadable resources
Full lifetime access
Access on mobile and TV
Certificate of completion

Nội dung chính

✅ What you'll learn
- [ ] Learn Python in easy and simple way.
- [ ] How to use Python with PostgreSQL to Analyze Data.
- [ ] 13 Python projects to Master The Python Powerful Skills you will learn.
- [ ] Learn how to code in Python in simple and easy way.
- [ ] Learn Python programming basics.
- [ ] Learn how to use Jupyter notebook and IPython for Python coding.
- [ ] Learn coding in Python by examples.
- [ ] Apply what you will learn in Python through exercises.
- [ ] Learn how to use and handle Python strings.
- [ ] Learn Python Data Structures.
- [ ] Learn how and when to use Control Flow and Loops in Python.
- [ ] Learn Python Functions Programming.
- [ ] Learn how to use Python to open files.
- [ ] Learn Object Oriented Programming(OOP) in Python.
- [ ] Learn Python by doing through Python Projects.

Python Programming course, full Guide for Python Programmers & Python Coders in a simple and easy way with Python Examples, Python quizzes, Resources & 13 Python Real Wold Projects in Python Games, Python OOP , Python Data Analysis, Python Database Python Apps & Python Scripting to master Python 3 from zero to hero in this course.

✅ What you will learn in this course?

Learn Python by doing 13 Python Real World Projects in Python Games, Python OOP , Python Data Analysis, Python Database & Python Scripting.
- [ ] In this course you will learn how to Install Python 3.
- [ ] In this course you will learn how to use python IDLE.
- [ ] In this course you will learn how to choose Python IDE to learn coding.
- [ ] In this course you will learn how to Install Anaconda for Python coding.
- [ ] In this course you will learn how to use Online Jupyter for Python Programming.
- [ ] In this course you will learn how to use Python IDLE.
- [ ] In this course you will learn how What the difference between Variables & Operators in Python.
- [ ] In this course you will learn Operators Types in Python.
- [ ] In this course you will learn Python Data Types.
- [ ] In this course you will learn String Functions & entries in Python.
- [ ] In this course you will learn how to use Input String Function in Python.
- [ ] In this course you will learn Python Data Structures.
- [ ] In this course you will learn how to create Lists & lists operations in Python.
- [ ] In this course you will learn how to create Dictionaries & Dictionaries operations in Python .
- [ ] In this course you will learn how to create Tuples & Tuples operations in Python.
- [ ] In this course you will learn and when to use For Loop in Python. to create Sets & Sets operations in Python.
- [ ] In this course you will learn how and when to use Control Flow and Loops in Python.
- [ ] In this course you will learn IF Statement and control flow in Python.
- [ ] In this course you will learn how and when to use For Loop in Python.
- [ ] In this course you will learn how and when to use While Loop in Python.
- [ ] In this course you will learn how to Handle Errors in your Python programs.
- [ ] In this course you will learn how and when to use Python Functions.
- [ ] In this course you will learn how and when to create functions in Python.
- [ ] In this course you will learn how and when to use Lambda Expression in Python.
- [ ] In this course you will learn how to create and use to Python Modules.
- [ ] Lear how to use Python to open files.
- [ ] Learn coding in Python by examples in this course.
- [ ] Apply what you will learn in Python through exercises in this course.
- [ ] Recap files to review what will learn in Python in this course.

Why to master Python Programming Language by this course ?
- [ ] Python is a high level programming language, strong, elegant, and easy to learn.
- [ ] Python is Faster than R programming language when used for data science.
- [ ] Python Has lots of libraries which facilitate its use for data analysis.
- [ ] Python is Objective oriented programming Language so you can use objects when coding in python.
- [ ] Python is Free open source programming language.
- [ ] Python can be used for a large variety of programming tasks, such as for desktop applications, game programming and mobile development all of that can be done using Python programming Language.
- [ ] Python is a cross platform language, which means that code written for one operating system, such as Windows, will work well on Mac OS or Linux without making any changes to the Python code." (source: Udemy).

✅Who this course is for:
- [ ] Beginner Python Programmer who want to master Python programming Concepts in simple and easy way.
- [ ] Python programmers willing to master python for data analytics.
- [ ] Students want to master Python programming basics.
- [ ] Students how want to learn how to use python Idle and, jupyter notebook (Ipython).
- [ ] Students want to apply Python knowledge through Python Projects
- [ ] Students want to learn how use impeded Python interpreter in Udemy.
- [ ] Students want to build the skills that is needed to get your first Python programming job.
- [ ] By the end of the course you’ll get the confidence to code in Python smoothly & fluently.
- [ ] Are you welling to learn Python Pandas & Data Visualization?

(Source: Udemy.com)

✅ Link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn (áp dụng cho 1000 người đăng ký đầu tiên)

https://www.udemy.com/course/the-complete-python-for-beginner-master-python-from-scratch/?couponCode=615D5B0A939A8D77B27E


Cập nhật 2/4/2022

2022 Python and Machine Learning in Financial Analysis

Python and Machine Learning in Financial Analysis
Python and Machine Learning in Financial Analysis | Free

Using Python and machine learning in financial analysis with step-by-step coding (with all codes)

 • 20.5 hours on-demand video
 • 18 articles
 • 18 downloadable resources
 • Full lifetime access
 • Access on mobile and TV
Nội dung chính và Link đăng ký miễn phí

“What you'll learn

 • You will be able to use the functions provided to download financial data from a number of sources and preprocess it for further analysis
 • You will be able to draw some insights into patterns emerging from a selection of the most commonly used metrics (such as MACD and RSI)
 • Introduces the basics of time series modeling. Then, we look at exponential smoothing methods and ARIMA class models.
 • shows you how to estimate various factor models in Python. one ,three-, four-, and five-factor models.
 • Introduces you to the concept of volatility forecasting using (G)ARCH class models, how to choose the best-fitting model, and how to interpret your results.
 • Introduces concept of Monte Carlo simulations and use them for simulating stock prices, the valuation of European/American options and calculating the VaR.
 • Introduces the Modern Portfolio Theory and shows you how to obtain the Efficient Frontier in Python. how to evaluate the performance of such portfolios.
 • Presents a case of using machine learning for predicting credit default. You will get to know tune the hyperparameters of the models and handle imbalances
 • Introduces you to a selection of advanced classifiers (including stacking multiple models)and how to deal with class imbalance, use Bayesian optimization.
 • Demonstrates how to use deep learning techniques for working with time series and tabular data. The networks will be trained using PyTorch.

Description

In this course, you will become familiar with a variety of up-to-date financial analysis content, as well as algorithms techniques of machine learning in the Python environment, where you can perform highly specialized financial analysis. You will get acquainted with technical and fundamental analysis and you will use different tools for your analysis. You will get acquainted with technical and fundamental analysis and you will use different tools for your analysis. You will learn the Python environment completely. You will also learn deep learning algorithms and artificial neural networks that can greatly enhance your financial analysis skills and expertise.

This tutorial begins by exploring various ways of downloading financial data and preparing it for modeling. We check the basic statistical properties of asset prices and returns, and investigate the existence of so-called stylized facts. We then calculate popular indicators used in technical analysis (such as Bollinger Bands, Moving Average Convergence Divergence (MACD), and Relative Strength Index (RSI)) and backtest automatic trading strategies built on their basis.

The next section introduces time series analysis and explores popular models such as exponential smoothing, AutoRegressive Integrated Moving Average (ARIMA), and Generalized Autoregressive Conditional Heteroskedasticity (GARCH) (including multivariate specifications). We also introduce you to factor models, including the famous Capital Asset Pricing Model (CAPM) and the Fama-French three-factor model. We end this section by demonstrating different ways to optimize asset allocation, and we use Monte Carlo simulations for tasks such as calculating the price of American options or estimating the Value at Risk (VaR).

In the last part of the course, we carry out an entire data science project in the financial domain. We approach credit card fraud/default problems using advanced classifiers such as random forest, XGBoost, LightGBM, stacked models, and many more. We also tune the hyperparameters of the models (including Bayesian optimization) and handle class imbalance. We conclude the book by demonstrating how deep learning (using PyTorch) can solve numerous financial problems.

Who this course is for:

 • Developers
 • Financial Analysts
 • Data Analysts
 • Data Scientists
 • Stock and cryptocurrency traders
 • Students
 • Teachers
 • Researchers”

Source: udemy.com 

Link đăng ký miễn phí: https://www.udemy.com/course/python-and-machine-learning-in-financial-analysis/?couponCode=FABE49F40B71696847A4

Cập nhật 14/4/2022:

The Ultimate Guide to Python Programming With Python 3.10 | Learn python programming from the Head-to-Tail, starting from the Bare Bones to Developing Real Applications with python

14.5 hours on-demand video
3 downloadable resources
1 practice test
100 coding exercises
Full lifetime access
Certificate of completion

✅ “What you’ll learn

– [ ] Define Computer Architecture, Data Structures and Generic Programming Concepts
– [ ] Use Terminal to Navigate and Perform Basic File Operations
– [ ] Fundamental Programming and Implement Basic Data Structures With Python
– [ ] Use Structural Pattern Matching With match-case Statements in Python 3.10
– [ ] Create Different Array Data Structures like Lists, Tuples, Sets, Typed Arrays, Stacks, Queues and Priority Queues
– [ ] Use Python REPL to Write Python Code From the Terminal and Test Ideas Easily.
– [ ] Define Functions, Generator Functions and Decorator Functions.
– [ ] Use Third-Party Packages and Create Virtual Environments for Projects.
– [ ] Object-Oriented Programming With Python Classes and Objects
– [ ] Reading and Writing Files And JSON Data With Python
– [ ] Debug and Write Consistent and Efficient Python Programs”

Source: udemy.com 

https://www.udemy.com/course/python-wizard/?couponCode=3CA7A8039F2E77554BAB

Cập nhật 06.5.2022

Chia sẻ khóa học:

300+ Python Exercises (Simple and Complex) with Algorithm | Attention! You will Learn Python with 300+ Exercises to solve Real World Problems. We Update it açcording to schedule

300+ Python Exercises (Simple and Complex) with Algorithm
300+ Python Exercises (Simple and Complex) with Algorithm

11.5 hours on-demand video
95 downloadable resources
Full lifetime access
Access on mobile and TV
Certificate of completion

Nội dung chính & Link download khóa học

What you'll learn:

 • After this course, your Python Programming Skill will Improve.
 • You will get in this course Simple, Intermediate and Complex Tasks with proper Algorithm and Support
 • After this course you will be able to Learn Properly as Artificial intelligence, Data Science, Web Development, Data Analytics etc.
 • This course will CLEAR 100% your weak Python Concepts
 • You will get Solution for each Problem with its Algorithm, PPT Notes, Special Support and Assignment.

Source: udemy.com

https://www.udemy.com/course/300-python-exercises-simple-and-complex-with-algorithm/?couponCode=E7F1ACFED2F3F19AE90A

 

 


5/5 - (57 bình chọn)
74 bình luận
guest
74 Bình luận
Phản hồi nội tuyến
Xem tất cả bình luận
Nhật Minh

Chia sẻ link đăng ký khóa học:

Python for Machine Learning: The Complete Beginner’s CourseLearn to create machine learning algorithms in Python for students and professionals’

https://chiasepremium.com/python-for-machine-learning-the-complete-beginners-course-free/

Nhật Minh

Chia sẻ khóa học:
2022-Master in Core Python Programming in 99Days | You will Get Weekly Basis Classes for Master in Python Programming 2022.”
Link đăng ký miễn phí vĩnh viễn (1000 slots): https://chiasepremium.com/master-in-core-python-programming-in-99days-free/

HK Quyền

Cập nhật 2/3/2022:

Chia sẻ link đăng ký sử dụng lifetime khóa học sau:

“Python .Programming for Beginners [Full Course] – This course will help you learn the Python programming language and its core concepts” Source: udemy.com

https://www.udemy.com/course/python-for-beginners-full-course-in-hindi/?couponCode=D63149EB1864D15B29BC

HK Quyền

Chia sẻ khóa học hay về Python:
“Complete Python Bootcamp: Data Structures with Python
Learn Python & Implement Data-Structures like a Professional from Absolute Beginner to building Advanced Python Programs”

✅ What you’ll learn
– [ ] Setting up environment for development using python
– [ ] Basics of Python
– [ ] All the python datatypes and built-in functions in detail
– [ ] Arithmetic operations, loops, conditional statements and more
– [ ] List and dictionary comprehension, generators and iterators and lambda function
– [ ] Functional programming, writing a functions and different techniques of parameter passing
– [ ] What is object oriented programming, classes, objects and real-life examples
– [ ] Data-Structures and Algorithms, how to think about the problem and write the code
– [ ] Learn data structures and their applications
– [ ] Create your first linked-list and binary search tree and much more
– [ ] Learn Traversing, Inserting, Deleting elements in Linked Lists and Binary Search Trees

Learn Python and become a most valuable asset of the year 2022 for Employers! As Python has become most requested skill of 2022 with heigh demand for python developer at very heigh salaries.

In any technical interview Data Structures is one of the main topic that is being asked 100% of the time. So learning Data Structures while learning the programming language will boost your confidence doing your projects and answering questions during your interviews.

(Source: Udemy)

Link đăng ký miễn phí và sử dụng vĩnh viễn (1000 slots):
https://www.udemy.com/course/2022-complete-python-from-zero-to-expert-with-dsa/?couponCode=FREEPYTHON

Share via
Copy link