Khóa Học Thuyết Trình Chuyên Nghiệp | Đăng ký miễn phí

Ưu đãi tài khoản premium miễn phí/giá rẻ

Giao tiếp kỹ thuật số đóng vai trò ngày càng quan trọng trong cuộc sống và một kỹ năng mà hầu người mọi người đều cần là kỹ năng thuyết trình.

Xem thêm: Hướng dẫn dùng tài khoản Slidesgo Premium cho người mới bắt đầu

Kỹ năng thuyết trình là gì?

Kỹ năng thuyết trình là năng lực thực hiện các bài thuyết trình hấp dẫn, lôi cuốn để cung cấp thông tin, giáo dục, hoặc hướng dẫn. Cốt lõi của kỹ năng thuyết trình là khả năng nói trước đám đông, kỹ năng sử dụng giọng nói, ngôn ngữ cơ thể, sự sáng tạo và khả năng chuyển tải thông tin.

Xem thêm: Cách làm infographic nhanh, chuyên nghiệp với tài khoản Infograpia

Nhiều nhà tuyển dụng đang tìm kiếm các ứng viên có kỹ năng thuyết trình tốt để góp phần duy trì một nơi làm việc chuyên nghiệp và hiệu quả. Cho dù bạn đang phỏng vấn cho một công ty hoàn toàn mới hay đang muốn có được sự thăng tiến tại nơi làm việc, điều quan trọng là bạn phải sở hữu một số kỹ năng quan trọng. Trong số các kỹ năng này có kỹ năng thuyết trình. Kỹ năng thuyết trình tốt được cho là một kỹ năng quan trọng nhất mà một nhân viên nên có. Bởi vì:

 • Người thuyết trình tốt = Người giao tiếp tốt

Những nhân viên thành công nhất là những người có thể giao tiếp tốt. Người có kỹ năng thuyết trình tốt biết cách tự tin nói trước đám đông, truyền đạt thông tin một cách rõ ràng và ngắn gọn. Nhân viên sử dụng các kỹ năng giao tiếp hàng ngày khi họ giao tiếp với cấp trên, đồng nghiệp hoặc khách hàng của mình. Kỹ năng giao tiếp hiệu quả là rất quan trọng để đảm bảo rằng thông tin được cung cấp kịp thời, rõ ràng và chuyên nghiệp. Những người thuyết trình xuất sắc có khả năng giao tiếp rõ ràng với khán giả và do đó mang những kỹ năng giao tiếp tuyệt vời đó đến nơi làm việc.

Đối với nhiều cá nhân, bài thuyết trình quan trọng đầu tiên mà họ trình bày có thể là trước một hội đồng tuyển chọn ứng viên. Nó có thể được gọi là “một cuộc phỏng vấn việc làm”, nhưng trên thực tế, đó là một bài thuyết trình để bán mình cho hội đồng tuyển dụng. Hoàn thành công việc chỉ là thành công đầu tiên trong số nhiều thành công đi kèm với việc trở thành một người thuyết trình giỏi. Những nhân viên có khả năng trình bày ý tưởng rõ ràng với cấp trên sẽ có nhiều khả năng được chọn làm những dự án lớn hơn, từ đó thăng tiến trong sự nghiệp.

 • Bài thuyết trình rất quan trọng để thành công trong kinh doanh

Các nhà lãnh đạo doanh nghiệp thường phải trình bày những ý tưởng mới với nhân viên, khách hàng, đối tác hoặc thậm chí là công chúng. Rất nhiều tiền và áp lực có thể đè nặng lên những bài thuyết trình này. Do đó, công ty phải lựa chọn một người có kỹ năng thuyết trình vững vàng để đảm nhận những dự án kiểu này. Những người sở hữu những kỹ năng này sẽ dễ được cấp trên chú ý và thăng tiến trên bậc thang của công ty.

 • Kỹ năng thuyết trình rất quan trọng đối với việc quản lý thời gian

Bất cứ ai đã thuyết trình đều hiểu tầm quan trọng của việc quản lý thời gian. Nhiều người thuyết trình hoặc nói quá lâu, khiến khán giả của họ nhàm chán hoặc họ vội vàng xem qua tài liệu để chắc chắn rằng họ đã hiểu hết. Tuy nhiên, những người thuyết trình giỏi nhất sẽ truyền tải thông điệp của họ kịp thời vì họ biết cách tập trung vào ý tưởng chính, loại bỏ thông tin không cần thiết và giao tiếp hiệu quả để cung cấp tài liệu của họ một cách kịp thời. Họ biết họ đang đi đâu và làm thế nào để đến đó nhanh hơn.

 • Kỹ năng thuyết trình giúp bạn kết nối với mọi người

Không còn nghi ngờ gì nữa, những người thuyết trình giỏi nhất là những người biết cách kết nối với khán giả của họ. Thông qua việc sử dụng các câu chuyện, sự hài hước, hình ảnh và kỹ thuật tương tác, họ có cách xây dựng mối quan hệ với khán giả của mình. Khả năng kết nối với mọi người này mang lại cho nhân viên một lợi thế mạnh mẽ trong thế giới kinh doanh. Mọi người muốn làm việc với những người tự tin, hấp dẫn và thú vị. Cải thiện kỹ năng trình bày của bạn và bạn đang trên đường cải thiện kỹ năng con người tổng thể của mình.

Xem thêm: Slidesgo là gì?

Chia sẻ Khóa Học Thuyết Trình miễn phí

Dưới đây mình sẽ chia sẻ link đăng ký các khóa học kỹ năng thuyết trình miễn phí được tổng hợp nhiều nguồn khác nhau. Link ưu đãi đăng ký bên dưới áp cho trong một thời gian nhất định và sau khi đăng ký thành công bạn sẽ có quyền truy cập miễn phí vĩnh viễn kèm chứng chỉ.

Presentation Skills: Give a Great Acceptance Speech

Presentation Skills: Give genuine thanks and be entertaining in the process Don’t bore people. Source: udemy.com

Presentation Skills: Give a Great Acceptance Speech Source: udemy.com
Presentation Skills: Give a Great Acceptance Speech Source: udemy.com

What you’ll learn

 • “Give an entertaining and poised acceptance speech
 • Avoid the most common mistakes made by others in acceptance speeches
 • Rehearse your acceptance speech on video
 • Eliminate nervousness when speaking”. Source: udemy.com

“In this How to Give an Acceptance Speech – Presentation Skills course you will learn the following:

* How to say thanks in a genuine and memorable way

* How to avoid the most common blunders made by award winners

* How to appear poised and relaxed

* How to rehearse on video

* How to master Presentation Skills

This course is delivered primarily through spoken lecture. Because the skill you are learning is speaking related, it only makes sense that you learn through speaking and practicing presentation skills.” Source: udemy.com

Link đăng ký vĩnh viễn (150 enrolls), cập nhật 5/11/2022: 

https://www.udemy.com/course/how-to-give-an-acceptance-speech/?couponCode=0822CD889290BF768D2C

Xem thêm: Cách làm bài thuyết trình vô cùng mới lạ với tài khoản Prezi

Presentation Skills Training: Great One on One Presentations

Udemy Presentation Skills Training: Great One on One Presentations
Udemy Presentation Skills Training: Great One on One Presentations Source: udemy.com

Presentation Skills – You can communicate your message, make a great impression, create a real conversation, every time”. Source: udemy.com.

Link đăng ký vĩnh viễn (100 enrolls), cập nhật 5/11/2022: 

https://www.udemy.com/course/how-to-give-a-one-on-one-presentation/?couponCode=4407B274F0A4F0D0387E

What you’ll learn

 • “Give effective one on one presentatons
 • Eliminate nervousness before presentations
 • Practice one on one presentations using video
 • Plan moments of engagement for each one on one presentation”. Source: udemy.com

Skills for giving presentations to one person at a time. Imagine that every time you give a one-on-one presentation, the other person comes away with a strong and positive sense of who you are, what your message is, and why they should help you. Wouldn’t it be great to know that every time you meet someone for a one-on-one presentation, you look and sound your best?

In this course on how to give a one-on-one presentation, you will learn:

* How to avoid making the mistakes that most people make in one-on-one presentations

* How to keep your presentation’s main points in mind

* How to make someone else feel at ease around you

* How to use a video to practice your speech

*How to give a great presentation

This course on how to give presentations is mostly taught through lectures. Since the skill you are learning has to do with speaking, it makes sense to learn it by talking.

In this class, you won’t learn a skill that is mostly theoretical or academic. It is a skill that needs to be done in a certain way. Because of this, you will be asked to do a lot of exercises in which you record yourself talking on video and then watch yourself. Learning to give a good presentation is like learning to ride a bike. You just have to do it a lot of times and get past the parts where it wobbles or falls off until you get it right.

This course on presentation skills has a lot of video lectures and a few extra books to add to your training library.

People’s presentation skills have been taught and coached by TJ Walker for 30 years. Now, with the power of Udemy’s online platform, he can give you the same high-quality training that he gives in person to CEOs, Fortune 500 executives, and Presidents of countries. Only you can now get the training at a tiny fraction of what it would normally cost to get it in person.

You decide how long this course takes. The longest part of the course is speaking on video, getting feedback, and doing it again and again until you’re happy with it. But if you get to the point where you love how you look and sound when you present, it will be well worth the time you put in. And knowing how to do this will save you time on all future presentations.

“Who this course is for: This is for business people and students who have to make one on one presentations for high stakes” Source: udemy.com

Khóa học thuyết trình: Deliver an Excellent Ceremonial Speech

Tên đầy đủ của khóa học “Presentation Skills – Deliver an Excellent Ceremonial Speech. Source: udemy.com

Presentation Skills -Deliver an Excellent Ceremonial Speech
Presentation Skills -Deliver an Excellent Ceremonial Speech. Source: udemy.com

Presentation Skills – Make sure you come across confident and dignified on the big day. Source: udemy.com

Nội dung khóa học

 • “Deliver a ceremonial speech with confidence and dignity
 • Hides all signs of nervousness
 • Read oaths in front of people
 • Rehearse in the most effective manner” Source: udemy.com

Link đăng ký vĩnh viễn (100 enrolls), cập nhật 05/11/2022: https://www.udemy.com/course//?couponCode=A40C23133316B0229199

Xem thêm: Slidebean AI: tự động chọn mẫu thiết kế slide chuyên nghiệp

Storytelling: You Can learn to Tell Stories Effectively

Storytelling: You Can learn to Tell Stories Effectively
Storytelling: You Can learn to Tell Stories Effectively Source: udemy.com

Storytelling – Craft and deliver relevant stories to your audience in order to make your messages memorable. Source: udemy.com

What you’ll learn

 • “Develop stories for presentations
 • Deliver stories in speeches and presentations
 • Craft stories for any talk”. Source: udemy.com

Storytelling is the essential ingredient in all successful speakers. Imagine yourself in front of a crowd and the audience is sitting on the edge of their seats, listening to ever detail of your story. You can become a master storyteller.

Storytelling-How to Tell Stories

In this “How to Tell Stories” Storytelling course you will learn all the necessary elements of selecting, developing and telling stories when delivering speeches, presentations and other business-related talks. All human beings tell stories, but many people find it difficult to tell stories in business settings or in so-called formal speaking situations. This course will help de-mystify the process so that you can incorporate relevant stories into all of your presentations. Great speakers understand that stories are not extras when it comes to a public speech. Stories are what audiences are most likely to remember after the speaker is finished, therefore creating, crafting and delivering great stories that communicate a message are the most important things a good speaker can do. ” Source: udemy.com

Link đăng ký vĩnh viễn (100 enrolls):

https://www.udemy.com/course/how-to-tell-stories/?couponCode=55EF80ADC449B799669C

Xem thêm: Cách tạo một bài thuyết trình trên Canva | Thu hút. Ấn tượng

5/5 - (1 vote)
Content Protection by DMCA.com

Theo dõi
Thông báo của
guest
0 Bình luận
Phản hồi nội tuyến
Xem tất cả bình luận
ChiasePremium.com

Blog chia sẻ Kiến thức công nghệ và Trải nghiệm tài nguyên số. Hướng dẫn đăng ký và Hỗ trợ sử dụng các loại Tài khoản Premium.

Share via
Copy link